Opleiding tot medewerker steriele medische hulpmiddelen (niveau 3)

steriele hulmiddelen

Wil jij aan de slag als medewerker steriele medische hulpmiddelen? Dat kan!

Ben je op zoek naar uitdaging, afwisseling in je werk en lijkt het je mooi om als medewerker steriele medische hulpmiddelen
in een topklinisch ziekenhuis te werken? 
Dan is dit de kans om jouw loopbaan binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland te starten.

Jouw functie als medewerker steriele medische hulpmiddelen

Als medewerker steriele medische hulpmiddelen werk je op de Centrale Sterilisatie afdeling (CSA) van Franciscus Gasthuis & Vlietland. In het ziekenhuis worden mensen onderzocht, geopereerd en verzorgd. Bij operaties en onderzoeken wordt gebruikt gemaakt van medische hulpmiddelen. Deze moeten na gebruik gereinigd, gedesinfecteerd en/of gesteriliseerd te worden, zodat zij opnieuw gebruikt kunnen worden zonder dat er besmetting plaats kan vinden van ziektes/bacteriën. Tevens reinig en desinfecteer je endoscopen voor diverse afdelingen bij de centrale scopenreiniging. Voor de uitvoering van operaties en ingrepen in een ziekenhuis is een met gediplomeerde medewerkers steriele medische hulpmiddelen bemande sterilisatieafdeling dus onmisbaar.

Het is een baan waar verantwoordelijkheid en zorgvuldigheid voorop staan. Alle handelingen moeten volgens strenge regels verlopen. De juiste kennis en vaardigheden zijn daarom een must. Deze doe je op bij de opleiding tot Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen (MSMH) niveau 3 van het ROC Leiden of het Summa College in Eindhoven. Na afloop van de cursus MSMH beschik je over alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om te mogen werken op de Centrale Sterilisatie afdeling.
 

steriele hulmiddelen_2

Informatie over opleiding

Duur van de opleiding

De opleiding duurt twee jaar.

Je gaat één dag in de week naar school en daarnaast werk je minimaal 24 uur op de afdeling.

Theoretisch gedeelte

Je gaat één dag in de week naar school en daarnaast werk je minimaal 24 uur op de afdeling.

Leren doe je door te werken aan praktijkopdrachten en projecten en het volgen van lessen.

Praktisch gedeelte binnen Franciscus

Leren doe je door te werken aan praktijkopdrachten en projecten en het volgen van lessen. De praktijkopdrachten voer je uit op de CSA en daarin word je begeleid door gediplomeerde collega’s (werkbegeleiders) en de praktijkopleider.

Tijdens de lessen leer je de noodzakelijke kennis en vaardigheden. Je ontwikkelt een beroepshouding die nodig is om in de praktijk te kunnen functioneren. Je wordt op school begeleid door de studieloopbaanbegeleider. Regelmatig is er overleg met de studieloopbaanbegeleider over het leren en de voortgang daarin. In de praktijk wordt je begeleid door werkbegeleiders en de praktijkopleider. De examinering vindt plaats door Proeve van Bekwaamheid die in de beroepspraktijk worden uitgevoerd.

Past deze opleiding bij jou?

Als je deze opleiding wil volgen, ben je in ieder geval in het bezit van een vmbo-diploma of een mbo-diploma op niveau 2.

Salaris en collegegeld

Gedurende het opleidingstraject heb je een leerarbeidsovereenkomst met het ziekenhuis voor 32-36 uur en ontvang je salaris. De lesdag op school wordt ook gezien als werktijd.

Het ziekenhuis betaalt de opleiding volledig. Je betaalt dus geen collegegeld en studieboeken.

Salaris_algemeen

Informatie nodig of wil je solliciteren?

Op onze vacaturepagina kun je zien of er een vacature is voor deze opleiding. Indien er geen vacature is heeft het geen zin om te solliciteren.

Meer informatie over de opleiding tot MSMH is te verkrijgen bij praktijkopleider Aurelia van 't Wout, via telefoonnummer 010 - 461 6877.